fbpx

Haluaisitko palata entisiin mittoihisi, mutta paino ei vain tunnu putoavan useista yrityksistä huolimatta?

Katso, miten 57-vuotias Riitta laihtui 17 kg viidessä kuukaudessa – ilman nälkää, ruoasta nauttien ja herkutellen

Tämä sivu on tarkoitettu sinulle, jos:

Lempivaatteesi puristavat tai eivät enää sovi päälle

Ylipainon terveysvaikutukset huolestuttavat

Oleminen ja eläminen on ylipainon vuoksi tukalaa

Haluaisit tuntea olon paremmaksi omissa nahoissa

Olet kyllästynyt kuureihin ja dieetteihin, jotka tuottavat vain pettymyksiä

Pussiruoka tai liikuntarääkki eivät inspiroi sinua tippaakaan

Et ole lopullisesti luovuttanut – ja toivoisit vielä joskus olevasi tavoitepainossasi

Seuraava uusittu painonTAITO-verkkovalmennus -ryhmä starttaa 15.1. ja maksaa vain 39 eur/kk. Valmennuksen alussa on 16 viikon intensiivijakso, jonka jälkeen seuraa tukiryhmä. Siinä saat joka kuukauden 1. päivä tukimateriaalia ja kuukauden 15. päivä kokoontuu live-ryhmä verkossa.

Puhutaanko hetki totta?

Arvelen nimittäin, että olet nähnyt tällaisia sivuja ennenkin.

Siis verkkosivuja, joissa luvataan kertoa, miten ylipainosta pääsee eroon.

Yleensä näillä sivuilla luvataan katteettomia, jotta sinä innostuisit ja ostaisit jotain – vain pettyäksesi pian sen jälkeen.

Karu totuus on nimittäin se, että jokainen laihduttamalla pudotettu kilo tulee takaisin – korkojen kera. Keskimäärin ihminen lihoo laihdutuskuurin jälkeen 1,5-kertaisesti painonpudotukseen nähden.

Minä en halua lupailla tyhjiä, vaan toimia toisin. Ensin puhutaan totta – sitten harkitaan, josko haluaisit tehdä omalle ylipainollesi jotain – kestävällä tavalla.

Olen auttanut kymmeniätuhansia ihmisiä oman ylipainonsa kanssa

Mistä sitten tiedän, mikä on totta? Kokemuksesta.

Minunkin nimeni on sattumoisin Riitta. Sukunimeni on Rantanen, ja olen edellisten 40 vuoden ajan auttanut kymmeniätuhansia ihmisiä oman painonsa kanssa.

26 näistä vuosista työskentelin Painonvartijoissa. Päädyin aikoinani sinne sattumalta laihduttajana – hyvin skeptisenä – mutta kun homma toimi, aloin ensin työskennellä ryhmänohjaajana ja myöhemmin yrityksen projekti- ja viestintätehtävissä.

Kaikkien auttamieni ihmisten nimi ei suinkaan ole Riitta, mutta heidän tilanteensa on ollut hyvin samankaltainen kuin kaimani.

Vuosien varrella on kertynyt ylipainoa, joka ei lukuisista yrityksistä huolimatta tunnu häviävän. On kokeiltu keittodieettiä, kuntokuuria, ketoa, paleota, pätkäpaastoa, viiskakkosta, sitä, tätä ja tuota. Ilmeisen turhaan.

Mutta nyt tulee sen totuuden aika. Oletko valmis?

Ylipaino ei ole sinun vikasi – eikä sen aiheuttaja liene sinulle salaisuus

Jos sinulla on yli kymmenen kiloa ylipainoa, se ei ole ilmestynyt yhtäkkiä.

Luultavasti se on hiipinyt vyötärölle, reisiin, alleihin ja pakaroihin viikko viikolta, vuosi vuodelta.

Todennäköisesti tiedät myös syyn: vuosien varrella olet tullut syöneeksi enemmän kaloreita kuin olet kuluttanut.

Eikä se ihme ole – nykyään kaikkea on tarjolla niin paljon, että tulee hirvittävän helposti syötyä enemmän herkkuja kuin itsekään haluaisi.

Mielitekojen voima voi olla vastaanpanematon – erityisesti niille meistä, jotka ovat toistuvasti yrittäneet laihduttaa. Kerron kohta, mitä tälle asialle voi tehdä.

Mutta sitä ennen se suuri painon pudottamisen ”salaisuus”: jos haluaisit, että painosi putoaa, sinun pitäisi syödä vähemmän kaloreita kuin kulutat.

 

Shokkipaljastus!

Niinpä niin, eipä tässä mitään erityisen uutta ole – paitsi että…

Miten jaksaisi elää arkea niin, että söisi vähemmän kuin kuluttaa?

Sehän se iso kysymys on. Sinäkin olet luultavasti kokeillut elää niin, että syöt vähemmän kuin kulutat. Ongelma on siinä, että olet todennäköisesti tehnyt sen näin:

 • Ensin pidennät ateriaväliä, eli syöt vähemmän aterioita päivässä
 • Tämä johtaa jatkuvaan nälkään, joka syö motivaatiota ja tekee elämästä tuskaa
 • Tämä johtaa siihen, että kun syöt, syöt suurempia aterioita kerralla sekä napostelet itseltäsikin salaa – etenkin jos vastaan tulee herkkuja (joita ei enää voi vastustaa, kun tahdonvoima on käytetty nälässä kituuttamiseen)
 • Kierre on valmis: lipsahdus -> repsahdus -> pettyminen

En tunne ketään, joka jaksaisi tätä viikosta tai vuodesta toiseen.

Miten yllä olevan videon kaimani Riitta sitten on onnistunut omalla painonpudotusmatkallaan (joka muuten jatkuu edelleen)?

Hän opetteli syömään viisi ateriaa päivässä niin, että energiansaanti oli silti alhaisempi kuin hänen peruskulutuksensa.

Eikä se johtunut siitä, että Riittaa olisi rääkätty väkisinjumppaamisella.

Sinun ei tarvitse rehkiä hampaat irvessä hoikistuaksesi

Tässä on toinen yleinen virheajatus: että ihminen ei voisi laihtua, jos hän ei hikijumppaa niin, että hengenlähtökin tuntuisi helpotukselta.

Liikunta on toki monin tavoin hyödyllistä ja kannatettavaa, mutta sen vaikutus energiankulutukseen on vain murto-osa kokonaiskulutuksesta. Sinä voit siis vaikuttaa rajallisesti siihen, paljonko on energiankulutus.

Sen sijaan siihen voit vaikuttaa täysin, mikä on energiansaanti.

Haluatko eroon ylipainosta ilman…

laihduttamista

hampaat irvessä hikoilua

loputonta herkkulakkoa

jatkuvaa nälässä elämistä

kalvavaa syyllisyyttä?

Tule painonTAITO-verkkovalmennukseen – opit syömään viisi ateriaa päivässä niin, että paino silti putoaa

Kuulostaako yllä oleva lupaus liian hyvältä? Että voisit päästä ylimääräisistä kiloista ilman laihduttamista, väkisinjumppaamista, kalvavaa nälkää ja herkuttelun totaalikieltoa?

Totta se kuitenkin on. Kuten sanoin, olen vuosien varrella auttanut kymmeniätuhansia ihmisiä oman ylipainonsa kanssa. Nyt olen tiivistänyt osaamiseni painonTAITO-verkkovalmennukseen, johon sinä voit osallistua omalta kotisohvaltasi!

Seuraava uusittu painonTAITO-verkkovalmennus -ryhmä starttaa 15.1. ja maksaa vain 39 eur/kk. Valmennuksen alussa on 16 viikon intensiivijakso, jonka jälkeen seuraa tukiryhmä. Siinä saat joka kuukauden 1. päivä tukimateriaalia ja kuukauden 15. päivä kokoontuu live-ryhmä verkossa.

Jos arki ei ole kivaa, sitä ei jaksa

Valtaosa dieeteistä on sellaisia, että niitä ei jaksa. Ei pidemmän päälle, mutta ei myöskään aina edes loppuun.

Onko sinulle koskaan käynyt niin, että aloitat dieetin torstaina ja lopetat perjantaina? Et ole ainoa.

Kehittämäni painonTAITO-menetelmä perustuu siihen, että opetellaan sellaista arkea, jota voi elää loppuikänsä. Siis syömään (ja halutessasi tekemään) sellaisia ruokia, jotka ovat paitsi herkullisia, myös kevyitä ja terveellisiä.

Verkkovalmennus painonTAIDON opetteluun

Kun ilmoittaudut 15.1. alkavaan painonTAITO-verkkovalmennukseen, saat:

 • Intensiivisen painonTAITO verkkovalmennusjakson, jossa saat 16 viikon aikana, 3 päivänä viikossa, yhteensä 49 innostavaa, kannustavaa, motivoivaa sekä tietoa ja ideoita antavaa video- ja muuta materiaalia pysyvän muutoksen aloittamiseksi ja läpiviemiseksi.

 • Videot julkaistaan maanantaina, keskiviikkona ja perjantaina. Välipäiviä voit kertailla asioita, kokeilla niitä käytännössä ja nauttia.

 • Videot sisältävät ruokaohjeita, valmiita ateria- ja välipalamalleja jopa 14 erilaiseen tilanteeseen, kannustavia liikuntaideoita tuolijumpasta kotoa aina kuntosalille, metsään tai omia rappusia hyödyntämään.

 • Asennemuokkaus tuo iloa ja ryhtiä painonhallintaan. Laihdutuskuureista tuttu ikuinen huono omatunto ja syyllisyys poistuvat ja tilalle tulee oivalluksia sekä itseensä ja onnistumiseensa uskovaa asennetta.

 • Valmentava ja oppimaan auttava Intensiivijakso päättyy pe 7.5. jonka jälkeen saat painonTAITAJA-tukiryhmän avuksesi muutoksen ylläpitämiseksi.

 • PainonTAITAJA-tukiryhmän jäsenenä saat joka kuukauden 1. päivänä edelleen kunkin kuukauden teemaan liittyvää monipuolista ja mukaansa tempaavaa materiaalia. Teemat käsittelevät painonhallintaan oleellisesti liittyviä eri aiheita monelta eri kantilta.

 • Lisäksi pääset joka kuukauden 15. päivä painonTAITAJIEN liveryhmään verkossa! Oikeaan  ryhmään siis! Se toteutetaan tämän päivän yleisesti käytetyllä tekniikalla aivan kuin kokoukset ja osa kouluopetuksistakin eli videopuheluina. Näin jokainen pääsee osallistumaan siihen, asuipa sitten missä tahansa.

 • Ryhmän vetäjänä toimii verkkovalmentajasi Riitta Rantanen ja mukana häärii myös monitoiminainen Leena Sulonen.

 • Jokainen liveryhmä aloitetaan hauskasti kuulemalla teiltä menneen kuukauden kuulumisia, sitten käsitellään keskustellen kuukauden mielenkiintoista teema-aihetta ja lopuksi vastaamme esittämiinne kysymyksiin.

 • Kaikki tämä vain 39 EUR/kk, minimisitoutuminen 5 kk.

Riitta Pelli -32 kg:

”LOPETA SINÄKIN LAIHDUTTAMINEN!”

Riitta Pelli aloitti painonTAITO-valmennuksen syksyllä 2019. Tässä Riitta helmikuussa 2020 jo 17 kg hoikistuneena.

Riitta Pelli reilu vuosi painonTAITO-valmennuksen aloittamisen jälkeen. Painoa on hävinnyt huikeat 32 kg syömällä, ei pihtaamalla eikä laihduttamalla.

Sairaanhoitaja Riitta Pellille mm. potilaiden nostelu oli työlästä, kun siinä oli oma painokin kannateltavana. Hän kokeili vuodesta toiseen tuloksetta kaikkia mahdollisia ja mahdottomiakin laihdutuskeinoja ja antoi lopulta periksi.

Vasta kun hän ymmärsi lopettaa laihduttamisen, painon pudotus onnistui!

 Riitta kokeili vuosien saatossa kaikki mahdolliset laihdutuskeinot. Paino putosi, mutta palasi ennemmin tai myöhemmin aina takaisin. Tai paino putosi, mutta alkoi sitten junnaamaan paikallaan ja Riitta turhautui ja lopetti projektin kesken.

Nähdessään mainoksen uudesta painonTAITO-valmennuksesta, hän oivalsi heti, mistä siinä oli kyse. Siinä käskettiinkin lopettaa ikuinen laihduttaminen ja opetella syömään ja herkuttelemaan kevyemmin.

Riitta päätti yrittää vielä kerran. Ja sillä tiellä ollaan edelleen.

”Makean himo on poissa, uudet herkut ja ruuat ovat niitä mitä haluan syödä ja himoitsen. Tämä on nyt elämääni ja olen siihen 100% tyytyväinen ja haluan elää näin lopun elämääni, laihduttamatta. Nyt painon putoaminen on jo reilut – 32 kg ja mieletön matka jatkuu lopun elämääni.”

Mitä opit käytännössä?

 • mitä kaupasta kannattaa ostaa ja olla ostamatta
 • mitä ravintolassa kannattaa tilata – ja jättää tilaamatta
 • miten teet omista lempiaterioistasi kevyempiä versioita
 • miten herkuttelet kestävästi niin, ettei se kaada venettä
 • miksi viisi ateriaa päivässä on välttämättömyys
 • miten ateriat kannattaa suunnitella niin, että nälkä lähtee
 • miten vältät jatkuvan napostelun, joka pilaa koko pelin

Seuraava painonTAITO-verkkovalmennus käynnistyy 15.1. ja maksaa vain 39€/kk.  Minimisitoutuminen 5 kk. 

Seuraava uusittu painonTAITO-verkkovalmennus -ryhmä starttaa 15.1. ja maksaa vain 39 eur/kk. Valmennuksen alussa on 16 viikon intensiivijakso, jonka jälkeen seuraa tukiryhmä. Siinä saat joka kuukauden 1. päivä tukimateriaalia ja kuukauden 15. päivä kokoontuu live-ryhmä verkossa.

painonTAITO-valmennuksen viisi peruskiveä ovat

RAVINTO

Joustava, terveellinen ja monipuolinen ruoka on hyvinvoinnin A ja O.

ASENNE 

Avoin, myönteinen, oppiva, muutokseen valmis miei auttaa.

LIIKUNTA

Asteittain osaksi arkea, oman tahdin mukaan, vapaaehtoisesti. 

VERTAISTUKI

Kurssikavereiden sekä tavoitettasi tukevien läheisten rooli on iso. 

HUUMORI

Elämän suola – ei tämän tarvitse olla niin kamalan vakavaa!

Valmennuksen juontajana toimii Hanna Sumari

Hanna Sumari on pitkän linjan media-alan ammattilainen. Hanna tutustui Riitta Rantaseen, kun he kohtasivat Painonvartijoissa. Hanna onkin vartioinut esimerkillisesti painoaan siitä pitäen.

Välillä erilaisista elämäntilanteista johtuen myös Hannan oma paino on heitellyt ja kaikenlaiset muotidieetitkin on tullut kokeiltua. Ja tuttua on se, että mikä lähtee nopeasti, myös vääjäämättä palaa takaisin.

Hannalla on siis omakohtaista kokemusta siitä, kuinka elämäntapamuutos täytyy toteuttaa, että se onnistuu. Näin kevyemmästä elämästä tulee uusi elämäntapa, joka pysyy ja toimii.

“Painonhallinnassa ei ole olemassa oikotietä. Uusien tapojen oppiminen vie tovin, mutta on muistettava, että yleensä paino on myös kertynyt ajan kanssa.

Ihmisen mieli ei tunne kieltoja. Jos ajattelee että EI saa syödä jotakin, takuuvarmasti sen pistää tuota pikaa suuhunsa. Siksi painonTAITO on loistava tapa elää terveellistä, kevyempää elämää.

Mitään ei kielletä, mutta kaikella on rajansa. Kevyempänä voi paremmin ja pitää itsestään enemmän.”

Kun lähdet mukaan painonTAITO-valmennukseen NYT, ehdit nähdä tuloksia jo kevääseen mennessä!

Seuraava painonTAITO-verkkovalmennusryhmä käynnistyy perjantaina 15.1.2021.

Ehdit siis käydä valmennuksen aineiston läpi talven aikana, ja kesään mennessä takana on jo viiden kuukauden verran kokemusta painonTAITO-ajatusmallista, -filosofiasta ja -arjesta.

Hyvin suurella todennäköisyydellä (jos noudatat painonTAITO-mallia säännöllisesti!) näet jo kesään mennessä sellaisia tuloksia, että arki tuntuu jo hyvinkin erilaiselta kuin nyt.

Ajattele, miten paljon mukavampaa on viettää joulunaikaa, kun sekä olo että keho ovat kevyempiä kuin aikaisemmin.

Miten voi syödä viisi ateriaa päivässä – ja silti hoikistua?

Kuulostaako uskomattomalta, että syömällä viisi kertaa päivässä voisi pudottaa painoaan? Miten tällainen on edes mahdollista?

Lyhyt (ja liian suppea) vastaus: syö oikeanlaisia asioita oikean määrän. Samankaltaisissa annoksissa on nimittäin valtavia energiaeroja.

Valmennuksessa opit tunnistamaan, mitä kannattaa syödä ja mitä ei – ja miksi. Katso esimerkkivideo alta, kun Hanna kertoo, mitä eroa on broilerilla ja broilerilla:

kun lähdet mukaan painonTAITO-valmennukseen NYT, ehdit nähdä tuloksia jo kevääseen mennessä!

Seuraava painonTAITO-verkkovalmennusryhmä käynnistyy perjantaina 15.1.2021.

Ehdit siis käydä valmennuksen aineiston läpi talven aikana, ja kesään mennessä takana on jo viiden kuukauden verran kokemusta painonTAITO-ajatusmallista, -filosofiasta ja -arjesta.

Hyvin suurella todennäköisyydellä (jos noudatat painonTAITO-mallia säännöllisesti!) näet jo kesään mennessä sellaisia tuloksia, että arki tuntuu jo hyvinkin erilaiselta kuin nyt.

Ajattele, miten paljon mukavampaa on viettää joulunaikaa, kun sekä olo että keho ovat kevyempiä kuin aikaisemmin.

Miten voi syödä viisi ateriaa päivässä – ja silti hoikistua?

Kuulostaako uskomattomalta, että syömällä viisi kertaa päivässä voisi pudottaa painoaan? Miten tällainen on edes mahdollista?

Lyhyt (ja liian suppea) vastaus: syö oikeanlaisia asioita oikean määrän. Samankaltaisissa annoksissa on nimittäin valtavia energiaeroja.

Valmennuksessa opit tunnistamaan, mitä kannattaa syödä ja mitä ei – ja miksi. Katso esimerkkivideo alta, kun Hanna kertoo, mitä eroa on broilerilla ja broilerilla:

“Takana on useita painonpudotusyrityksiä. Muistan, miten ennen tärkeintä oli lukema vaa’alla – kuinka paljon paino oli pudonnut viikossa.

Päässä ei ollut ajatustakaan, että näin aion syödä lopun ikää. Söin harvoin, ja annoskoot kasvoivat. Mieliteot hallitsivat käyttäytymistäni.

Nyt ote ruokavalion keventämiseen on aivan erilainen. Päähuomio ei ole vaa’an lukemassa, vaan syömisessä ruokavalion mukaisesti.

Syön useammin, ja annoskoot ovat pysyneet sopivina. Mieliteot ovat poistuneet.

Ajatus siitä, että “saa syödä” sopii minulle paremmin kuin hyvin.”

– painonTAITO-asiakas Riitta Pelli, -30kg (ja matka jatkuu)

Seuraava uusittu painonTAITO-verkkovalmennus -ryhmä starttaa 15.1. ja maksaa vain 39 eur/kk. Valmennuksen alussa on 16 viikon intensiivijakso, jonka jälkeen seuraa tukiryhmä. Siinä saat joka kuukauden 1. päivä tukimateriaalia ja kuukauden 15. päivä kokoontuu live-ryhmä verkossa.

Arkinen resepti painonTAIDON opetteluun

Menetelmänä painonTAITO on itse asiassa kolme asiaa:

 1. Filosofia eli ajatusmalli: kun elää fiksua, hyvää perusarkea, paino asettuu ajan mittaan normaalitasolle
 2. Toimintamalli: käytännöllinen, helposti noudatettava perusarjen malli, joka sallii myös ajoittaisen herkuttelun
 3. Reseptipankki: tuttujen herkkuannosten tilalle samanlaisia herkkuannoksia, mutta terveellisempinä ja kevyempinä versioina

Ei pikavoittoja, vaan kestävää hyvinvointia

Kun kehitin painonTAITO-menetelmää, halusin kehittää sellaisen mallin, jota voi noudattaa päivästä, viikosta ja vuodesta toiseen.

Halusin auttaa ihmisiä löytämään riittävästi sellaisia ruokia, jotka:

 • ovat niin herkullisia, että ihmiset haluaisivat syödä niitä vaikka lopun ikäänsä
 • ovat niin keveitä ja terveellisiä, että niitä voi syödä vaikka lopun ikäänsä
 • ovat niin vaihtelevia, että jos yhteen hetkellisesti kyllästyy, pakasta löytyy lisää
 • ovat maukkaita ja värikkäitä, koska ruokailu ei ole vain hengissä pysymistä varten – siitä pitää nauttia!

Asiakkaiden kokemusten perusteella uskallan sanoa, että tässä on onnistuttu!

Samalla autat myös läheisiäsi

Maailmassa on tietysti paljon ruokavalioita, joiden tarkoituksena on vähentää kulutettuja kaloreita. Yksi yleinen huoli, joka tällaisten ruokavalioiden suhteen ääneen lausutaan on, että “en minä jaksa tehdä itselleni laihdutusruokaa ja muille perheenjäsenille oikeaa ruokaa!”

En minäkään jaksaisi – siksi painonTAITO-valmennuksessa syödään koko ajan oikeaa ruokaa.

Jos tykkäät kokata, painonTAITO-valmennuksesta on hyötyä myös läheisillesi. Kun itse alat syödä omia herkkuruokiasi – mutta kevennettyinä versioina – samalla ruokit perheesi tai muut läheisesi terveellisemmin!

Kaikki painonTAITO-reseptit on tarkoitettu arkiseen käyttöön vuodesta toiseen – niin, että samaa ruokavaliota voisi noudattaa vaikka lopun ikäänsä.

Eikä käytössä ole vain muutamaa reseptiä niin, että ennen pitkää kyllästyy – rajoituksena on vain mielikuvituksesi. Samoista laadukkaista ja terveellisistä raaka-aineista voi laatia rajattomasti erilaisia ruokia!

Ja jos et tykkää kokkaamisesta, vaan syöt mieluummin ravintolassa – se on ihan ok! PainonTAITO-valmennuksen opeilla tilaat missä tahansa ravintolassa (tai valitset noutopöydästä) herkullisia annoksia, jotka eivät tuhoa painonpudotushaaveitasi.

Minimissään 5 kuukauden mittainen painonTAITO-verkkovalmennus

vain noin 1 euroa päivä eli 5 x 39 euroa!

Viidessä kuukaudessa saat työkalut pysyvään elämäntapojen muutokseen

Tarkoituksena ei kuitenkaan ole, että viiden kuukauden päästä sinun painoprojektisi olisi ohi, vaan tähtäimessä on pysyvä elämäntapojen muutos.

Se, kannattaako sinun lähteä mukaan verkkovalmennukseen, riippuu siitä, mitä sinä haluat.

Miltä sinä haluat, että elämäsi näyttää vaikkapa kolmen – tai kymmenen – vuoden päästä?

Jos olet lukenut tekstiä tänne asti, sinun luultavasti tekisi mieli tehdä jotain muutoksia elämääsi.

Mieti, miltä tuntuisi kolmen vuoden päästä katsoa taaksepäin ja miettiä, miten valtavan erilaista elämä on? Miten paljon helpommalta arki tuntuu, kun mukana ei kulje ylimääräisiä kiloja? Miten paljon mukavampaa elämä on, kun paikkoja ei jatkuvasti kolota?

Tai miten mukavaa olisi kymmenen vuoden kuluttua vielä olla yhtä aktiivinen kuin nyt – tai jopa aktiivisempi?

Entä jos vuosien päästä pitäisi jaksaa temmeltää lastenlasten kanssa – eikö olisi ihanaa, kun jaksaisi?

 

Seuraava painonTAITO-ryhmä aloittaa 15.1.2021 – oletko sinä mukana matkassa?

Matkan varrella tulee varmasti mokia ja pettymyksiä – ja se on ihan ok

Yksi painonTAITO-verkkovalmennuksen hienouksista on se, että se on inhimillinen. Me emme edellytä keneltäkään täydellisyyttä.

Tiedämme kymmenientuhansien asiakkaiden kokemuksella, missä vaiheessa matka vaikeutuu – ja mitä silloin pitää tehdä. Kun osaat varautua lipsahduksiin ja matkan varrella tuleviin tilanteisiin, niiden käsitteleminen muuttuu paljon helpommaksi.

Meillä mokaillaan tämän tästä – ja sen jälkeen naureskellaan yhdessä mokille ja palataan jälleen polulle. Ei sen painonpudotuksen niin kamalan vakavaa tarvitse olla.

Saat haluta hoikistua mistä tahansa syystä – painonTAITO-valmennukseen kuuluu “painorauha”

Yksi tärkeä osa painonTAITO-valmennusta on ilmiö, josta me käytämme nimeä “painorauha”.

Se tarkoittaa sitä, että kukin saa tehdä omaa painonpudotusmatkaansa omaan tahtiinsa ja omista lähtökohdistaan.

Ulkoa päin ei voi nähdä vaikkapa sitä, mikä jonkun ihmisen lähtöpaino on ollut – tai miten monta kiloa matkan varrelle on jo jäänyt. Siksi me emme arvota ihmisiä painon perusteella niihin, jotka “saavat” haluta hoikistua ja niihin, jotka eivät saa.

Jos sinulla on sellainen olo, että haluaisit päästä ylimääräisistä kiloista eroon – mielellään pysyvästi – olet tervetullut mukaan.

Voimmeko luvata, että paino pysyy poissa lopun ikääsi?

Tärkeääkin tärkeämpi huomio: erityisesti koska kyse on verkkovalmennuksesta, me emme voi luvata tai taata, että painosi putoaa – koska me emme voi luvata tai taata, että sinä noudatat antamiamme ohjeita.

Voimme luvata sen, että JOS noudatat tämän verkkovalmennuksen ohjeita, on ylivoimaisesti todennäköisin tulos se, että painosi putoaa – ja että kilot pysyvät poissa, jos jatkat painonTAITO-mallin mukaista ruokavaliota.

Tyypillisesti valmennukseen osallistuneet ovat laihtuneet 0,5 – 1 kg viikossa painonTAITO-valmennuksen aikana. Emme voi taata tiettyjä tuloksia sillä valmennuksen tulokset ovat yksilöllisiä ja vaihtelevat.

Emme halua huijata ketään mukaan lupaamalla kuuta taivaalta tai pysyvää transformaatiota, koska kenen tahansa elämäntilanne voi muuttua milloin tahansa.

Katso alta Riitta Rantasen kertomus omasta masennuksestaan ja sen vaikutuksesta hänen painoonsa – ja miten tilanne lopulta korjaantui.

Seuraava uusittu painonTAITO-verkkovalmennus -ryhmä starttaa 15.1. ja maksaa vain 39 eur/kk. Valmennuksen alussa on 16 viikon intensiivijakso, jonka jälkeen seuraa tukiryhmä. Siinä saat joka kuukauden 1. päivä tukimateriaalia ja kuukauden 15. päivä kokoontuu live-ryhmä verkossa.

Kootut kysymykset / selitykset / vastalauseet

(Eli miksi nyt ei ole hyvä hetki lähteä mukaan)

Mitä asiakkaamme Riitta haluaisi kertoa sinulle, joka pohdit valmennukseen lähtemistä?

Riitta-asiakkaamme oli ehtinyt kokeilla laihduttamista monin keinoin, kunnes hän lähti mukaan painonTAITO-valmennukseen. Lopulta kävikin niin, että laihduttamisen lopettaminen johti laihtumiseen.

Jos olet lukenut tänne asti, suosittelen lähtemään mukaan verkkovalmennukseen. Nyt voi olla niin, että mielesi yrittää vastustaa tätä päätöstä eri keinoin. Ymmärrän – tuttu kurjuus on usein helpompaa kuin se, että yrittää tehdä asialle jotain.

Vuosien varrella olen kuullut koko joukon oikein hyviä vastalauseita, miksi juuri nyt ei ole ollenkaan hyvä aika lähteä mukaan. Alta löydät näistä maukkaimpia.

Minä syön jo nyt terveellisesti, enkä silti ole laihtunut

Moni ihminen, joka syö terveellisesti, ei välttämättä syö kevyesti. Ylipäänsä on hyvä pohtia, mitä ”terveellinen” tarkoittaa. Meillä on joskus tapana mieltää esimerkiksi salaatit ”terveelliseksi” ruoaksi, vaikka esimerkiksi salaattikastikkeissa on paljon piilosokeria, jolloin ”terveellinen” salaatti paljastuukin hyvin energiarikkaaksi.

Paljon kasviksia ja vihanneksia sisältävä ruokavalio on toki hyvä lähtökohta, mutta kannattaa myös tarkastella, mitä muuta näennäisen terveellisen ruokavalion taakse kätkeytyy.

En nytkään käytä rasvaa, mutta paino ei vain putoa

Rasvattoman ruokavalion laatiminen on lähes mahdotonta – jopa alan ammattilaisille. Kaikessa tuppaa olemaan ainakin jonkin verran rasvaa.

Kysymys onkin siitä, että opettelemme tunnistamaan, missä on rasvaa ja minkä verran. Esimerkiksi voin pois jättäminen ei juurikaan auta, jos leivän päälle latoo pari siivua 30-prosenttista emmentalia (jossa on siis lähes kolmannes rasvaa) tai muuta kovaa juustoa.

Minulla on niin kiire, etten ehdi opetella uutta ruokavaliota

Kiireen kokemus on yleisempää kuin koskaan ennen. Sinunkin arjessasi on luultavasti vähemmän tilaa kuin on joskus ollut.

PainonTAITO-valmennuksen noudattaminen ei vaadi arjessa juurikaan enempää aikaa kuin minkä tahansa ruokavalion.

Itse asiassa se voi olla jopa arkea jouduttava asia, kun ateriat suunnittelee etukäteen.

Asiantuntijat arvioivat, että työn suhteen minuutti suunnittelua vähentää työn tekemiseen kuluvasta ajasta kymmenen minuuttia. Miksei sama pätisi myös ruokaan?

(Joskus voi käydä myös niin, että kun olo kevenee, energiaa on enemmän ja yleinen tehokkuus kasvaa – jolloin arjesta tulee itse asiassa paljon väljempää.)

Kyllähän minä olen ennenkin laihtunut, mutta paino tulee aina takaisin!

Voi paino, miten kehtaatkin palata! Bumerangikilot ja jojoilu ovat niin monelle niin tuttuja ilmiöitä. Tässähän se laihduttamisen ongelma on – kun laihdutus loppuu, loppuu laihtuminenkin. Tai ei lopu, vaan kääntyy lihomiseksi.

PainonTAITO-menetelmä ei perustu laihduttamiseen, vaan arjen muuttamiseen. Tarkoituksena ei siis ole laihtua nopeasti ja jatkaa elämää – vaan jatkaa elämää niin, että ajan mittaan paino putoaa.

PainonTAITO ei siis ole kuuri tai kikka, se on elämäntapa, joka johtaa pitkällä tähtäimellä ensin painon putoamiseen – ja sen jälkeen painon säilymiseen tavoitetasolla.

Ajatuksena on se, että sinä opit taiteilemaan oman painosi kanssa niin, että sen suhteen ei tule enää isompia ongelmia.

Seuraava uusittu painonTAITO-verkkovalmennus -ryhmä starttaa 15.1. ja maksaa vain 39 eur/kk. Valmennuksen alussa on 16 viikon intensiivijakso, jonka jälkeen seuraa tukiryhmä. Siinä saat joka kuukauden 1. päivä tukimateriaalia ja kuukauden 15. päivä kokoontuu live-ryhmä verkossa.

Ei tämä toimi, kun minulla on niin heikko luonne!

Miten sattuikaan, onko sinullakin heikko luonne? Niin on minullakin. Ja arvaa mitä? Kun kysyn valmennuksissani, keillä on heikko luonne, kaikkien käsi nousee.

Yksikään laihdutusniksi tai painonhallintakonsti, joka rakentuu luonteen lujuuden päälle, ei toimi. Ihmisluonto nyt ei satu olemaan kovin luja.

PainonTAITO on suunniteltu sellaiseksi, että heikkokin ihminen voi onnistua. Siksi painonTAITO-valmennuksessa ei lopeteta herkuttelua tai muutenkaan rakenneta elämää kieltäytymisen varaan.

En kyllä viitsi enää laihduttaa – pitäähän elämässä iloja olla!

TOTTA! Elämässä pitää olla iloja. Ja paljon!

Siksi painonTAITO on suunniteltu niin, että elämästä – ja ruoasta – voi nauttia joka päivä. Pointti on vain siinä, että nautitaan niin, että se ei kaada koko venettä.

PainonTAITO-valmennuksessa opit tekemään tuttujen herkkujen kaltaisia – mutta paljon kevyempiä – herkkuja, oli kyse sitten arkiruoasta tai juhlasta.

Tai jos et tykkää kokkaamisesta, saat selkeät linjaukset siihen, minkälaisia ravintola-annoksia kannattaa tilata (ja minkälaisilla muutospyynnöillä) niin, että saat herkutella hyvällä omallatunnolla.

Ja sanotaan vielä kerran – painonTAITO-valmennuksen ideana ei ole laihduttaa, vaan opetella elämään niin, että paino ensin putoaa ja sitten pysyy tavoitetasolla.

Minä en pärjää laihdutusruoalla, koska…

Onko sinulla fyysisesti raskas työ? Oletko nälkäherkkä – eli onko vaikea jaksaa tyhjällä vatsalla? Hyviä uutisia – tämä ei ole ongelma.

Ensinnäkin – ei ole olemassa ”laihdutusruokaa” ja ”oikeaa ruokaa”, on olemassa ruokaa. Joissain ruoissa on suurempi energiatiheys kuin toisissa. Kasviksissa ja juureksissa on vähän energiaa, mutta paljon kuituja ja muita ihmiselle välttämättömiä aineita. PainonTAITO-mallilla voi siis syödä niin, että nälkä lähtee – ja silti energiayhtälö on sinulle suotuisa.

Toinen hyvä uutinen – koska painonTAITO-mallissa syödään viisi ateriaa päivässä, nälkää pitää sietää vähemmän kuin vaikkapa paastoamiseen perustuvissa menetelmissä.

Tästä seuraa se, että painonTAITO-mallia voi halutessaan noudattaa vaikka loppuelämänsä.

Minä syön työpaikan ruokalassa, joten en voi valita mitä syön

Voi onnen pekkaa! Lounasravintoloissa on runsaasti valinnanvaraa esimerkiksi salaattipöydissä – kun vain jätät ITSE lusikoimasta ne paksuimmat kastikkeet ja smetanamöykyt lautasellesi.

PainonTAITO-valmennuksessa opit, miten ruokaloissa voi syödä sekä täyttävästi että painon kanssa taiteilun kannalta järkevästi.

 

Ei se kuitenkaan toimi

Mitä useampaa erilaista laihdutuskeinoa olet kokeillut, sitä vaikeampaa on jaksaa vielä luottaa siihen, että oman painon kanssa taiteiluun voisi löytyä pysyvä ratkaisu.

Ja se on täysin ymmärrettävää. Vuosien varrella olen kohdannut toinen toistaan erikoisempia dieettejä ja jumppakuureja kokeilleita ihmisiä, jotka ovat vain saaneet pettyä.

Tai sitten hetkellisesti on löytynyt joku juttu mikä toimii, kunnes arki tuo jälleen mukanaan katkeran todellisuuden.

Siksi painonTAITO on kehitetty eri näkökulmasta. Tarkoituksena ei nimittäin ole vaihtaa arkea tilapäisesti johonkin laihdutusratkaisuun – vaan muokata arkea pysyvästi niin, että pitkällä tähtäimellä paino putoaa.

Päätavoitteena ei ole siis laihduttaa, vaan opetella syömään päivästä toiseen niin, että paino putoaa kuin itsestään. Emme keskity siihen, mitä EI saa syödä, vaan siihen mitä kaikkea ihanaa saa.

Toivo on elämisen rohkeutta. Minä toivon, että sinä jaksaisit löytää vielä kerran sen toivon, että asiat voivat muuttua.

 

Seuraava painonTAITO-verkkovalmennus käynnistyy 15.1.2021, eli ilmoittaudu mukaan NYT!

Seuraava uusittu painonTAITO-verkkovalmennus -ryhmä starttaa 15.1. ja maksaa vain 39 eur/kk. Valmennuksen alussa on 16 viikon intensiivijakso, jonka jälkeen seuraa tukiryhmä. Siinä saat joka kuukauden 1. päivä tukimateriaalia ja kuukauden 15. päivä kokoontuu live-ryhmä verkossa.